Att gå en distanskurs hos oss 

Komma igång

Bokning av respektive distanskurs sker via bokningsformuläret. Efter anmälan skickas inloggningskod från Högskolan i Gävle till din mail.

Inloggningskoden ger dig tillgång till en utbildningsportal där du får tillgång till hela din kurs med inspelade lektioner som är kopplade till respektive flik i dina pärmar. När du gått igenom pärmarnas flikar är du klar med utbildningen. Vanligtvis levereras ditt utbildningsmaterial inom en vecka.

Studiemetodiken är lika enkel som genial

Du har dina pärmar framför dig och för varje flik finns inspelade lektioner som du kan repetera och pausa. Det är precis som att vara på plats i ett klassrum med den stora skillnaden att du bestämmer din studietakt vilket kan vara särskilt uppskattat om du inte studerat på länge.

Lektionerna är pedagogiska och beskriver på ett lätt sätt allt från lagar till beräkningar. Tanken är att du ska förstå på riktigt, och inte rusa igenom allt
– vilket många upplever kan se på en utbildning på plats.

Om du upplever att det är svårt att förstå någon del av materialet ger undervisande lärare sitt stöd antingen via mail, telefon eller videokonferensverktyg. Programvara för videouppkoppling ingår i kursavgiften. Regelverket som många upplever svårt att förstå kan andas ut. Vi skriver förutom regelverket i ursprungsversion regelverk med förenklad text där även den ovane regelverksläsaren får förståelse i vad lagar och regler vill förmedla.

Passar alla – oavsett datorvana

Vår distanskurs lämpar sig för alla, oavsett tidigare datorvana. Klarar du av att surfa på nätet och betala räkningarna klarar du denna kurs.

En av alla fördelar med en distanskurs är att du slipper dyra resekostnader, hotell och framförallt förlorad arbetsinkomst.

Om tekniken strular

Vår support hjälper deltagaren om det uppstår problem. Via ett fjärrstyrningsprogram kan supporten även hjälpa genom att fjärrstyra elevens dator och lösa problemen på samma sätt som om supporten satt bredvid eleven.

Om du skulle ha några frågor, tveka inte att kontakta oss!

Tfn 08 – 588 00 130

Mail mail@energiutbildning.se

Adress Stationsgatan 25 19542 Märsta

Eller via vårt kontaktformulär

Unik och mycket uppskattad support även efter studierna

Vi vill att du ska vara en god och kunnig yrkesutövare. Våra elever har därför livslång kunskapssupport vilket ingen annan utbildare i branschen erbjuder.

Flexibelt

Du studerar i din egen takt när det passar dig. Kursen Energiexpert, OVK samt EKL är möjlig att läsa in på 4-5 dagar men vi rekommenderar att du reserverar en 14-dagsperiod med 2 – 3 timmar per dag vilket ger ett lugnt och bra upplägg.

Du har tillgång till kursen hela 45 dagar vilket ger dig alla möjligheter att ta till dig kursinnehållet i den takt som passar dig och dina förutsättningar.

Är kursen godkänd?

Kursen ger utbildningsintyg som vidimerar att deltagaren klarat utbildningen. Utbildningsintyget bifogas ansökan till certifieringsorganet vars intyg är ett av handlingarna som behövs för att certifieras.

Läs mer på Kiwas hemsida eller hör av dig till oss om du har några frågor

Är du osäker på vad som är bäst, – en distansutbildning eller på plats hos en utbildare?

Våra kursdeltagare, oavsett datorvana skriver i regel ett bättre resultat. Kurser på plats har ett pedagogiskt dilemma eftersom ett enormt material, med lagar och regler ska behandlas under flera dagar. Forskning visar att människan generellt kan koncentrera sig i 20 minuter utan paus. Vid kurser på plats ska eleven under flera hela dagar lyssna på en forcerande föreläsare som oftast inte hinner med frågeställningar från eleverna. Därför har vi valt att enbart erbjuda utbildningarna som distanskurs

Fördelarna är många

  • Inga dyra rese- eller boendekostnader
  • Du slipper vara borta från familj och vänner 
  • Ingen förlorad inkomst tack vare att du kan fortsätta jobba som vanligt, eller med något nedsatt arbetstid
  • Tack vare ett pedagogiskt upplägg och möjlighet att pausa lektionerna erbjuder vi bättre möjligheter för inlärning än vad en utbildning på plats kan
  • Som enda utbildare har vi sedan starten 2009 erbjuder vi även support efter utbildningen. Syftet är att deltagaren ska kunna få hjälp och råd i yrkeslivet då den enskilde experten sällan har någon att fråga när funderingar uppstår. Detta är helt unik tjänst och vi har denna tjänst för att vi tror på synergier att hjälpa varandra samt för att uppdraget den certifierade har är en samhällsviktig gärning
  • Löpande antagning, – eleven behöver inte vänta utan kan börja studierna så fort allt material levererats med posten
  • I det närmaste all text i pärmarna finns i ljudformatet MP3 och kan fritt laddas er till din dator eller telefon vilket gör att materialet kan lyssnas på samtidigt som du går i skogen, åker till och från arbetet
  • Du får tillgång till en kunskapsbank som du kan använda dig av i ditt uppdrag. Detta bibliotek med omfattande material kan deltagaren fritt ladda ner till sin dator. Materialet är fördjupningar inom respektive teknikområden. Även vissa programvaror finns för fri nedladdning
  • Vi erbjuder en helt unik lärarledd support