ENERGIEXPERT – OMCERTIFIERING (LIVEKURS)

Kurs inför förenklad kunskapsprövning och sakkunnig inom energi enligt PBL
– Normal och Kvalificerad behörighet

Med anledning av COVID-19/Coronaviruset så erbjuder vi nu livekurser på distans

Utbildning för dig som skall söka omcertifiering – s.k. förenklad kunskapsprövning till energiexpert nivå N eller K och sakkunnig inom energi enligt PBL (plan- och bygglagen). Du lär dig aktuella EU direktiv, lagar och förordningar, vilka krav som ställs samt de allmänna råd och föreskrifter som Boverket har upprättat. Efter genomförd kurs delas deltagarens personuppgifter och certifieringsunderlag med KIWA (RISE).

Deltagare
Personer som avser att omcertifiera sig som Energiexpert s.k. förenklad kunskapsprövning nivå N eller K och sakkunnig energi enligt plan- och bygglagen.

Förkunskaper
Certifierad Energiexpert nivå N eller K.

Syfte
Utbildningens syfte är att förbereda kursdeltagarna inför det skriftliga omcertifieringsprovet s.k. förenklad kunskapsprövning nivå N eller K.

Innehåll

  • EU direktiv
  • Lagar och förordningar
  • Boverkets allmänna råd och föreskrifter
  • Genomgång av kunskapskrav
  • Information om certifiering, ackreditering
  • Skriftligt kunskapsprov genomförs en månad efter kurs.

Upplägg och metodik
Kursen hålls under 2 dagar. Metodiken efterliknar våra ordinarie kurser på plats, där läraren undervisar och interagerar med deltagarna via videolänk.

Kursdeltagarna kommer även att genomföra grupparbeten där de delas upp i mindre grupper med pedagogiska övningsuppgifter.

För att i möjligaste mån efterlikna kurserna på plats får du som elev även möjlighet att online ansluta till ett “fikarum/klassrum”. Där kan samtliga deltagare tillsammans lyfta funderingar, dela kunskap och erfarenheter samt nätverka.

Denna distanskurs lämpar sig för alla, oavsett tidigare datorvana. Klarar du av att surfa på nätet och betala räkningarna, då passar denna kurs för dig.

Som elev kan du göra ett tillägg till livekursen, vilket ger dig full tillgång till Högskolan i Gävle´s utbildningsportal Blackboard. Där får du tillgång till utbildningsmaterialet i xx dagar och kan då i lugn och ro repetera inför ditt certifieringsprov. Där finns även kontrollfrågor för att underlätta dina studier.

Support
Vi värnar även för att alla lär sig på olika sätt. Om du upplever det svårt att förstå någon del av kursmaterialet så ger undervisande lärare enskild support antingen via mail, telefon eller videolänk.

Försäkran
Vi lämnar inte dig som deltagare i sticket, därför finns vi här för dig tills du som lägst blivit godkänd vid certifieringsprovet. En förmån som ingår i kursavgiften. Detta gör oss unika inom branschen och uppskattas mycket av våra elever.

Intyg
Vid avklarad utbildning får du ett kursintyg. Intyget skall bifogas i ansökan till certifieringsorganet, vilket är en av handlingarna som krävs för att certifieras.

Spara pengar och tid
En av många fördelar med en distanskurs är att du slipper dyra resekostnader, hotell och framförallt förlorad arbetsinkomst.

Passar inte kursdatumet?
Ingen fara, vi erbjuder även flexibla distanskurser. Du börjar när det passa dig, ditt företag och privatliv bäst. Läs mer: Energiexpert Omcertifiering Distans

Skillnader livekurs vs ordinarie distanskurs
– Fast startdatum vs börja när det passar dig, ditt företag och privatliv bäst
– Undervisningen sker live vs via inspelade lektioner (du väljer studietakt)
– Kontakt med övriga elever (grupparbete & online-fikarum) vs självstudier
– 45 dagars tillgång till utbildningsportal m allt studiematerial som tillägg vs ingår

Övrigt
Läs gärna mer om uppdraget och regler på Boverkets hemsida

Kursdatum: 

8 och 10 september

Pris: 7 900 SEK

  • 2-dagarkurs helt på distans via videolänk/online
  • Personlig handledning och support av undervisande lärare
  • Full tillgång till läroplattform via Högskolan i Gävle 
  • Komplett kursmaterial skickas med posten

Begränsat antal platser – Anmäl dig idag!

Om du har fler frågor, tveka inte att kontakta oss!

Tfn 08 – 588 00 130

Mail mail@energiutbildning.se

Adress Stationsgatan 25 19542 Märsta